Nobellotteriet

FAQ

Hur många lotter är sålda?

Just nu är 2 registerade och 0 lotter är betalda.

Akademiska titlar

Ange din korrekta akademisk titel, annars blir vi tvungna att manuellt ändra den. Om du läser till en examen på 4 år (240 hp) eller mindre är din titel Undergraduate. Exempel på detta är de som läser kandidatprogram. Om du läser till en examen på mer än 4 år så är din titel Graduate. Exempel på detta är de som läser till civilingenjör, jurist eller läser masterprogram. Om du är doktorand så är din titel Postgraduate. Alla studenter som studerar medicin, läkarstuderande, sjuksköterskestuderande, sjukgymnaster, odontologer, BMA etc. tituleras Medical student. Undantaget från detta är studenter av komplementär medicin (naprapati, kiropraktik, homeopati), dessa studenter äger för närvarade ingen rätt till akademisk titel. Om ditt sällskap redan har avlagt en examen så anges denna på internationell, allmän form, till exempel BSc, BA, MSc, PhD, MD. Korrekt angivna titlar kommer sedan att utläsas ungefär på följande sätt:

Undergraduate Mr Karl Karlsson
Dr Fredrika Fredriksson, MD
Mr Per Persson, MSc
Postgraduate Mr Lars Larsson

Biljetter

Biljetterna som lottas ut via Nobellotteriet är till Nobelfesten och till prisutdelningen i Konserthuset. Vid eventuell vinst skickas biljetterna till den adress som angetts vid registreringen.

Om Nobel NightCap

Alla som deltar i Nobelfesten har rätt att gå Nobel NightCap, vilket är den eftersits som börjar direkt efter middagen. Detta är ingen "vickning" med pytt-i-panna och punsch utan en otroligt välplanerad och påkostad fest som tar upp till 6 månader att arrangera. Självfallet skall alla gå på NightCap och absolut inte missa denna härliga avslutning på Nobeldagen. Klädsel: Civil högtidsdräkt Damer: Balklänning. Glöm inte sköna skor eftersom ni ska dansa hela natten. Håruppsättning efter tycke och smak. Herrar: Frack med alla tillbehör (vit fluga och vit väst) och lackskor (alternativt svarta välputsade skor). Uniform är inte tillåtet då klädkoden är civil högtidsdräkt. Båda: Lottvinnarna som går på Nobelfesten skall ha studentmössa (ren och vit). Teknologer får bära schmeque (teknologmössa) dock utan spegater och pins. Akdemiska ordnar eller motsvarande är inte accepterat under Nobelfesten däremot är kårband/kårrosett tillåtet men frivilligt. Tänk på att du är där som student och att du representerar Sveriges studenter inför världens TV-tittare. Om du önskar veta mer rekommenderar vi Stora Etikettboken av Magdalena Ribbing, Bokförlaget DN.

Allmänna frågor

F: Hur går betalningen till?
S: Via Payson. Du kan betala med bankkort eller direktöverföring.

F: Gör SSCO några återbetalningar?
S: Nej.

F: Hur många biljetter kan man vinna?
S: Du kan bara vinna möjligheten att få köpa en biljett per användare. Det är dock en parbiljett.

F: Hur många lotter får man köpa?
S: Obegränsat antal.

F: Hur många parbiljetter lottas ut?
S: 40 stycken.

F: När är dragningen och hur går den till?
S: Dragningen är öppen och äger rum 2019-11-30.

F: Vem får delta i lotteriet?
S: Alla som är inskrivna på en svensk högskola och har betalat sin kåravgift. Det inkluderar även doktorander och forskarstuderande. Alla vinnare måste styrka att de är studenter med en kopia på kårleg eller motsvarande.
Observera att du måste vara registerad som student INNAN dragningen 2019-11-30.

F: Är det en par- eller enkelbiljett man vinner?
S: Det är en parbiljett som man får köpa om man vinner.

Vid eventuell vinst

F: Vad kostar det om man vinner?
S: Priset för två banquettbiljetter är 6590 kr och för två nightcapbiljetter 1590 kr. Observera att priserna kan komma att ändras.

F: Får man bära militäruniform på Nobelfesten
S: Nej, det är endast kungens adjutant som får bära uniform på banketten.

F: Får man sälja sina biljetter vidare?
S: Nej, det är inte tillåtet, biljetterna är personliga. Om du bryter mot detta kommer din vinst att vara förverkad.

F: Hur går det till när lotterna är dragna?
S: När dragningen är genomförd skickas email till samtliga deltagare i lotteriet. Vinnare, reserver och de som fick nit meddelas. Därefter måste vinnarna logga in via den länk de får i sitt email. Följ instruktionerna så kommer allt att gå bra.

F: Mitt sällskap är inte student. Måste han/hon ha studentmössa?
S: Nej, det är inte nödvändigt för sällskapet att bära studentmössa, men det är trevligt om han/hon gör det eftersom ni representerar Sveriges studenter.

F: Vem får man ta med sig som sällskap?
S: Vem du vill, personen i fråga behöver inte vara student. Vederbörande behöver inte vara av motsatt kön, men då kan vi inte garantera att ni får bordsdam/kavaljer under sittningen.

Logga in

Glömt lösenord?

Sponsorer